Ljuvlig smulpaj med rabarber

Rabarbersmulpaj
Vem kan motstå en nygräddad paj? Tänk dig späd rabarber toppad med gyllengräddad smuldeg och en klick vaniljsås till. Syrligt, fräscht och läckert!
Annons
Rabarbersmulpaj
Servera pajen ljummen med glass, vaniljsås eller grädde. Foto: Pontus Ferneman

Recept enkel smulpaj med rabarber

6 port

Smuldeg
2½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
1–1½ dl strösocker
125 g smör, kallt

Fyllning
300 g rabarber
2 msk strösocker
½ msk potatismjöl

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Blanda mjöl, havregryn och socker. Skär smöret i små kuber och nyp samman allt till en smuldeg.

Annons

2. Strö knappt 2/3 av smuldegen i en smord form, 35×11 cm.

3. Fyllning: Skär rabarbern i bitar. Blanda med socker och potatismjöl. Fördela rabarbern i formen och strö på resten av smuldegen.

4. Grädda i mitten av ugnen, 20–25 min.

Tips! Om du inte har en avlång pajform går det lika bra med en rund, ca 22 cm i diameter.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons