Lättbakad solroslimpa

Lättbakad solroslimpa
Annons

Hembakat bröd till frukost – vilken vardagslyx! I senaste numret av Hemmets Veckotidning bullar vi upp med bröd som sätter guldkant på vardagen.

Har du inte bakat bröd förr så är det här ett bra bröd att börja med. Mycket gryn, torkade aprikoser, valnötter och solrosfrön gör det extra nyttigt!

Annons

1 bröd
2 dl torkade frukter (aprikoser, äpplen & katrinplommon)
1 dl hela el halva valnötter
4½ dl filmjölk
3/4 dl mörk sirap
2 dl rågkross
1½ dl havregryn
1 dl solrosfrön
2½ dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Hacka frukten i ganska stora bitar och lägg det i en stor skål tillsammans med valnötterna.

2. Rör i filmjölk och sirap.

3. Blanda resten av ingredienserna. Tillsätt det till frukten/filen. Rör samman till en smet.

4. Häll smeten i en avlång form (ca 1½ liter), klädd med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen 50–60 min. Låt svalna helt innan du skär i brödet.

Foto: Erik Karlsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons