Lättbakat stekpannebröd 

Stekpannebröd
Stekpannebröd är väldigt populärt och lätt att baka!
Annons

Stekpannebröd

Servera gärna bröden lite ljumma. Det är gott att blanda t ex en färskost med finhackad, färsk timjan att servera till. En tomatsoppa är även en bra
smakkompis!

ca 12 stekpannebröd

2 1/2 dl mjölk
25 g smör, skuret i små kuber
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 msk finhackad, färsk rosmarin
1/4 paket jäst
ca 7 dl rågsikt

Annons

Värm mjölken till finger varmt.

Lägg smör, socker, salt, rosmarin, smulad jäst samt det mesta av mjölet i en bunke. Rör ner mjölken och arbeta väl till en deg.

Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.

Arbeta degen smidig på bakbord med resten av mjölet och dela i 12 delar. Kavla ut rundlar, 13–15 cm i diameter. Nagga bröden. Stek i torr stekpanna på medelvärme i 3–4 minuter per sida.

Recept av Malin Landqvist
Foto Ulf Svensson

Tomatsoppa
Tomatsoppa med kryddig korv och matvete

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons