Lättfixad tiramisu

Lättfixad tiramisu
Annons
Gör gärna tiramisun dagen före servering – så blir den allra godast.
Gör gärna tiramisun dagen före servering – så blir den allra godast.

ca 4 port
Tid: 15–20 min + tid i kyl

4 ägg delade i vitor och gulor
5 msk florsocker
500 g mascarpone
3–4 msk espressokaffe (alt snabbespresso nescafé)
3–4 msk amarettolikör, konjak eller calvados
200 g savoiardikex
Garnering:
kakao
chokladhjärtan
citronmeliss

Annons

1. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Tillsätt färskosten lite i taget under vispning. Vispa äggvitorna utan inslag av äggula till hårt skum i en absolut ren skål. Blanda ner ostkrämen i äggskummet.
2. Blanda espresso med likör.
3. Lägg kex i botten på en form. Fördela hälften av espressoblandningen över kexen. Bred sedan på halva mängden ostkräm, fortsätt med ett lager kex, resterande espressoblandning och avsluta med krämen.
4. Ställ i kylen i ca 3 tim. Strö över kakao, gärna i mönster, vid servering. Garnera med chokladhjärtan och citronmeliss.

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: ERIK KARLSSON

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons