Lättfixade petit-chouer med hallon – recept

Lättfixade petit-chouer med hallon – recept
Baka läckra och fluffiga petit-chouer och fyll med grädde smaksatt med vanilj. Lägg på hallon eller andra bär du gillar. Så gott och överraskande enkelt.
Annons
Fluffiga bakelser – petit-chou. Enklare att baka än det ser ut!
Kalasgott! Gräddfyllda petit-chouer med hallon. Foto: Olof Abrahamsson

Lätta petit-chouer – recept

15 stycken
40 minuter

Petit-chou
3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 mindre ägg (eller 2 ägg+1 äggula)

Fyllning
3–4 dl vispad vispgrädde
1–2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
3–4 dl bär, hallon

Annons

Garnering
florsocker

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Petit-chou: Koka upp vattnet med smöret. Rör i mjölet, låt massan koka upp under kraftig omrörning tills den släpper kastrullens botten.
3. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något. Blanda ner ett ägg i taget under kraftig omrörning. Är äggen stora – ta 2 ägg + en äggula.
4. Klicka eller spritsa ut smeten på bakpappersklädd plåt. Grädda ca 20 minuter, öppna inte ugnsluckan under tiden. Stäng av ugnen sätt luckan på glänt och och låt petit-chouerna eftertorka en liten stund. Ta sedan ut och låt svalna helt på galler.
5. Dela och fyll dem med vispad grädde och bär. Sikta över florsocker.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons