Lättgjord chokladtårta med bär och frukt – recept

Lättgjord chokladtårta med bär och frukt – recept
Drömgott! Toppa kakan med härligt krämig chokladkräm. Garnera med saftiga bär och fräsch frukt för fin smakbrytning. Servera med vispad grädde.
Annons
Välj bär och frukt efter vad du gillar bäst. Supermumsig topping till den härliga chokladtårtan.
Festlig chokladtårta med krämig topping, frukt och bär. Foto: Olof Abrahamsson

Chokladtårta med frukt och bär – recept

10 bitar
45 minuter

Botten
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao
1 krm salt

Topping
100 g smör
3/4 dl socker
1 msk kakao
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
100 g hackad mörk choklad

Annons

Garnering
ca 5 dl bär och frukt.
Här sharon, passionsfrukt, hallon och blåbär

Servering
vispad grädde

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker.
2. Blanda torra ingredienser och sikta ner i äggsmeten. Rör till sist ner smöret. Häll smeten i en smord, bröad form. Grädda i 20–25 minuter. Kakan ska precis ha stannat.
3. Topping: Koka upp alla ingredienser utom choklad under omrörning. Låt sjuda samman några minuter.
4. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen tills den smält. När kakan svalnat i formen, häll över toppingen och låt allt stelna i kyl.
5. Garnera med bär och frukt vid servering. Bjud tårtan med vispad grädde.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons