Sugen på godis? Prova lättgjorda dadelbollar!

Sugen på godis? Prova lättgjorda dadelbollar!
Fixa eget godis! Supersmarrigt och lite nyttigare och hälsosammare. Blanda ingredienserna och smaksätt med lite kaffe. Rulla bollar och täck dem med kokosflingor.
Annons
Gott som räcker länge!
Gott som räcker länge!

Dadelbollar med mandel

ca 50 st
Tid: ca 45 min

200 g mandel
1 påse bärmix, 125 g (physalis, gojibär, mullbär eller dyl)
200 g urkärnade dadlar
200 g urkärnade katrinplommon
3/4 dl kakao
ca 3/4 dl starkt kaffe eller 1 kopp espresso
1 dl rågflingor
1/2 dl honung

Annons

Garnering:
ca 100 g kokosflingor

1. Lägg mandeln på en bakpappersklädd plåt och rosta i 200°, 7–8 min. Låt svalna något. Kör dem sedan ett par varv i mixern.

Annons

2. Tillsätt resterande ingredienser och kör samman till en tjock massa. Känns den för tjock att rulla så tillsätt en aning kaffe. För tunn, tillsätt lite rågflingor. Forma kulor.

3. Rulla kulorna som sedan rullas i kokosflingor. Förvara i kyl eller frys in.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons