Recept – Lax i krämig vitvinssås

Recept – Lax i krämig vitvinssås
Lättlagat recept på fyllda laxrullader som får puttra i en krämig och gräddig vitvinssås. Perfekt bjudmat – klart på bara 30 minuter!
Annons
Lättlagat och läckert – laxrullader i krämig sås med vitt vin och grädde.
Lättlagat och läckert – laxrullader i krämig sås med vitt vin och grädde. Foto: Ralph Månsson

Lax i krämig vitvinssås – recept

• 4 pers • 30 min

600 g lax i hel bit
6–8 skivor kallrökt lax, ca 100 g
10 cm purjolök
1 knippe dill
salt och peppar
rapsolja till stekning
2 dl fiskbuljong
2 dl grädde
1 dl vitt vin

Annons

Servering
kokt grön sparris
kokt jasminris el potatis

1. Skär laxen i tunna skivor på snedden. Lägg laxskivorna på skärbrädan och lägg en skiva kallrökt lax på varje laxskiva. Strimla purjolöken och fördela över. Lägg en dillvippa på varje skiva. Rulla ihop och krydda med salt och peppar.
2. Börja steka rulladerna med skarven neråt, sedan runt om tills de har fått en fin färg, 2–4 minuter. Häll därefter på buljong, grädde och vin, låt koka i ca 7 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med kokt sparris, jasminris eller potatis.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons