Lax med rostade grönsaker och pepparrotssås

Lax med rostade grönsaker och pepparrotssås
Annons

Lax med rostade grönsaker och pepparrotssås

Lax med rostade grönsaker och pepparrotssås

2 personer
2 bitar laxfilé à 125 g
300 g potatis
200 g morötter
200 g rödbetor
1 rödlök
1/2 röd paprika
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olivolja
Servering:
pepparrotssås, se recept

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Tvätta potatisen ren. Skala morötter och rödbetor. Skär allt i grova bitar. Skala och klyfta löken. Kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Lägg allt i en ugnsform. Tillsätt salt, peppar och olja; blanda om.
3. Tillaga mitt i ugnen, 15 minuter. Lägg laxen ovanpå grönsakerna och krydda fisken med salt och peppar. Tillaga vidare i ugnen, 10 minuter.
4. Servera med pepparrotssås.

Pepparrotssås
Blanda 1 1/2 dl rysk yoghurt, 2 msk riven pepparrot, 2 hackade soltorkade tomater och 1 msk dill.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons