Saffransdoftande fiskgryta med lax och räkor

Saffransdoftande lax- & räkgryta.
Lyxig fiskgryta med lax, räkor och saffran! Lättlagad festmat som känns lyxig men i själva verket går både snabbt och lätt att laga.
Annons

Saffransdoftande lax- & räkgryta.

Recept lax- och räkgryta med saffran

4 portioner

600 g laxfilé utan skinn och ben
500 g räkor med skal
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 röd paprika
1 fänkål
3 stora tomater
0,5 g saffran (1 pkt)
11/2 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
2 msk konc fiskfond
3 msk finhackad dill
1 dl små fina gröna ärter

Annons

Garnering
grovhackad dill

 

Annons

Så här lagar du saffransdoftande fiskgryta med lax och räkor 

1. Dela laxen i bitar. Skala räkorna. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och strimla fänkålen. Grovhacka tomaterna.

2. Fräs purjolök, vitlök, paprika och fänkål blankt och smidigt i olja utan att det tar färg i en traktörpanna.

3. Skär tomaterna i grova bitar. Tillsätt saffran och tomater och fräs vidare i ett par min. Tillsätt vin, grädde, vatten samt fiskfond. Låt allt småkoka under lock i ca 10 min. Krydda med lite salt och peppar.

4. Tillsätt laxbitarna och låt grytan sjuda i ca 5 min. Tillsätt räkor, dill och gröna ärter. Garnera med grovhackad dill och servera med ris.

Annons

 

Lax- och räkgratäng
Bjud på lyxig fiskgratäng med både lax och räkor. Foto: Anders Norrsell

 

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons