Lax- och spenatgratäng

lax och spenat gratäng
Så många goda smaker i en och samma form!
Annons

lax och spenat gratäng
4 personer
100 g bladspenat
200 g färskost
150 g fetaost
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
250 g varmrökt lax
4 potatisar

Tillbehör:
2 tomater
1 rödlök
1 stjälk blekselleri
1 granatäpple
1 msk citronsaft
3 msk olivolja

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.

Låt spenaten mjukna i lite kokande vatten några minuter, häll av och blanda den med smulad färskost och fetaost. Vispa ägg och matlagningsgrädde. Dela laxen i bitar.

Lägg lax, spenat, ost och tunt skivad potatis i en ugnsfast form. Häll över äggblandningen och ställ in i ugn ca 30-40 minuter.

Tärna tomaten och rödlöken fint. Skär bleksellerin i tunna skivor. Dela granatäpplet och plocka ur kärnorna, blanda alltsammans. Rör samman citronsaft och olivolja och ringla över.

Recept av Janet Gustavsson
Foto Erik Karlsson

Vad ska vi äta till middag? Kolla in vår receptbank >>

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons