Cheesecake med lax och pepparrot

cheesecake-lax-recept-puff
Annons
cheesecake-lax-recept
Cheesecake med lax och sparris blir både festligt och gott. Foto: Erik Karlsson

Recept cheesecake med lax

Botten
250 g kavring
75 g smör

Fyllning
3 gelatinblad
400 g färskost
300 g crème fraiche
1 liten gul lök
1 msk vitvinsvinäger
½ dl finriven pepparrot

Garnering
125 g grön sparris
10 skivor kallrökt lax
citronklyftor
dillvippor
riven pepparrot

Annons

 

Gör så här

1. Botten: Kantskär brödet och smält smöret. Mixa brödet i matberedare och blanda ner smöret. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Låt stå kallt 20 min.

2. Fyllning: Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5–10 min. Blanda färskost och crème fraiche. Skala och finhacka löken och slå över vinägern. Rör ner detta och pepparroten i ostkrämen. Smaka av med salt och vitpeppar.

3. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull med en liten klick av ostkrämen. Vispa ner det smälta gelatinet i resten av ostkrämen. Blanda väl. Fördela fyllningen på bottnen och släta till ytan. Låt stå kallt minst 4 tim, gärna över natten.

4. Garnering: Skär av den nedersta torra delen på sparrisen. Koka dem i lättsaltat vatten några min. Spola i iskallt vatten och låt rinna av ordentligt och torka. Garnera tårtan med lax, sparris, citron, dill och lite pepparrot.

 

Av Janet Gustavsson

 

Läs också:

Räkcheesecake

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons