Laxgryta med saffran och räkor

Laxgryta med saffran och räkor recept
Njut av en värmande fiskgryta med räkor. Både lättlagad och läcker!
Annons

Laxgryta med saffran och räkor recept

Laxgryta med saffran och räkor – recept

4 personer
6 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 liten fänkål
1 röd chili
1/2 dl rapsolja
2 msk paprikapulver
1 tsk grovmald svartpeppar
1 lagerblad
1/2 msk torkad timjan
1 kuvert saffran
2 dl vitt vin
5 dl vatten
1 burk finkrossade tomater
600 g lax
500 g räkor med skal
Garnering:
räkor
dill
Servering:
crème fraiche
finrivet apelsinskal
bröd

Annons

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla fänkålen. Kärna ur och strimla chilin. Fräs lök och vitlök mjukt och blankt i olja; det ska bli ”följsamt”. Tillsätt fänkål och chili och fräs lite till.
2. Tillsätt kryddor, vin, vatten och tomater. Låt koka, 8–10 minuter.
3. Skär laxen i kuber. Skala räkorna, spara några till garnering. Lägg laxbitarna i grytan och koka i några minuter. Lägg ner räkorna precis före servering.
4. Blanda crème fraiche och apelsinskal.
5. Garnera soppan med räkor och dill. Servera med bröd och den apelsinsmaksatta crème fraichen.

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons