Laxpaj för lata dagar

Laxpaj för lata dagar
Ljuvliga små laxpajer med smak av dill och gräslök – enkelt att tillaga i liten husbils-ugn, eller på grillen under lock. Du kan också välja att göra en stor paj!
Annons
Perfekta små laxpajer för campinglivet. Avnjuts bäst till vacker utsikt!

Recept: Laxpaj för lata dagar

Portioner: 4 pers
Tid: 50 min

  • 1 rulle färsk pajdeg
  • 300 g kallrökt lax
  • 10 cm purjolök
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 150 g riven gratängost
  • salt och grovmald
  • svartpeppar

Så här lagar du laxpaj för lata dagar:

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä fyra portionsformar med pajdegen eller en smord pajform, 23 cm i diameter.
  2. Skär laxen i tunna strimlor. Skär purjolöken supertunt, hacka dillen och gräslöken. Blanda allt i en bunke med äggen, grädden och osten. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll smeten i pajskalet och grädda i ugnen tills pajen fått fin färg, ca 30 minuter.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman

Annons

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons