Laxtacos med chilimajonnäs

Laxtacos med chilimajonnäs
Prova en ny variant av tacos! Dessa är fyllda med grilla eller stek lax, färska grönsaker och hemmagjord chilimajonnäs.
Annons

laxtaco

• 4 pers • 30 min

600 g lax i fyra bitar à 150 g
ca ½ dl olivolja
salt och peppar
6 salladslökar
1 påse blandad sallad
8 tacoskal

Chilimajonnäs
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
ca 3 msk chipotlepasta

Annons

Tillbehör
Limeklyftor
Riven parmesanost

1. Dela laxen på längden och vänd i olivolja. Krydda med salt och peppar.
2. Skär salladslöken tunt och fördela tillsammans med salladen i botten på tacoskalen.
3. Blanda ihop alla ingredienserna till chilimajonnäsen. Den kan dubblas för det kan bli stor efterfrågan!
4. Grilla laxen ca 1–2 minuter på hög värme på grillen – eller stek den . Lägg laxen i tacoskalen och servera med chilimajonnäsen, limeklyftor och riven parmesanost. Tomatsalsa passar också fint till.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Christina Uhlin

parmesanlax

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons