Lerpottesill med matjes och färskpotatis

Lerpottesill med matjes och färskpotatis
Allt i en form! Lerpottesill är perfekt när du har kokta potatisar över.
Annons

Lerpottesill

4 personer
500 g färskpotatis
2 burkar matjessill à 200 g
4 ägg
1 rödlök
125 g smör
1 dl finhackade örter, t ex dill, gräslök och persilja
Servering:
knäckebröd
smör
långlagrad ost

Annons

1. Koka potatisen och skär den i mindre bitar.
2. Häll av spadet från sillen. Hårdkoka äggen, skala och hacka dem. Skala och finhacka löken.
3. Sätt ugnen på 175°. Lägg ut potatisen i botten av en ugnsform. Fördela sill, hackat ägg och rödlök ovanpå potatisen.
4. Bryn smöret tills det fått en gyllenbrun färg. Häll det över potatis, sill, ägg och lök i formen. Tillaga i ugnen, 5 minuter för att värma sill och potatis.
5. Garnera med örter och servera genast med knäckebröd, smör och långlagrad ost.

Recept: Maria Zihammou

Foto: Annika Broman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons