Kardemummakaka på mormors vis

Linda Anderssons kardemummakaka
Sugen på något gott? Låt oss fresta med en av bloggaren Linda Anderssons favoritkakor – gammaldags kardemummakaka!
Annons
Linda Anderssons kardemummakaka
Ett favoritrecept från mormors kakbok som innehåller ingredienser man oftast har hemma. Smeten behöver bara röras ihop med en slev. Foto: Thomas Hjertén

Recept Linda Anderssons gammaldagsa kardemummakaka

ca 12 bitar

100 g smör, smält och svalnat
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
21⁄2 dl filmjölk

Annons

Garnering
ca 2 msk pärlsocker

Ugn 180°

 

Annons

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180°. Rör ihop smält smör och strösocker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med resten av ingredienserna i bunken. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Strö över pärlsocker.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 minuter. Låt den svalna i formen.

Lindas kakor
Receptet är hämtat ur boken Lindas kakor (Bokförlaget Semic)

 

Av Linda Andersson

Foto: Thomas Hjertén

Annons

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons