Ljuvlig hallonmousse

Bra efterrätt som kan stå färdig i kylen i god tid innan gästerna kommer.
Annons

grädde, hallon, efterrätt

Bra efterrätt som kan stå färdig och klar i kylen.

Ljuvlig hallonmousse
4 personer


1 1/2 gelatinblad
2 1/2 dl vispgrädde
3 äggulor
3/4 dl florsocker
1 dl hallon
1/2 msk vatten
Topping:
färska hallon
citronmeliss

Annons

Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i ca 10 minuter. Vispa grädden. Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt. Mosa hallonen.

Värm vattnet, ta upp gelatinbladen och smält dem i det ljumma vattnet. Blanda ihop det med hallonmoset. Tillsätt ägguleblandningen. Vänd ner den vispade grädden.

Fördela moussen i portionsglas, ställ i kylen och låt stå svalt tills moussen har stelnat, ca 2-3 timmar.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons