Chokladrutor med kokostosca i långpanna recept

Baka ljuvligt goda toscarutor i långpanna! Den här kakan håller sig saftig länge!
Annons
Kokostosca
De här chokladrutorna med kokostosca håller sig saftiga flera dagar. Foto: Pontus Ferneman

Recept chokladrutor med kokostosca

ca 30 st

200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker

Kokostosca
200 g kokosflingor
1½ dl strösocker
1 dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
75 g smör
1 tsk vaniljsocker

Annons

Garnering
blåbär

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Låt svalna. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner det i smeten tillsammans med smöret. Häll smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, klädd med bakpapper.

3. Grädda i mitten av ugnen 15 min.

Annons

4. Kokostosca: Blanda kokos, socker, sirap, grädde och smör i en kastrull. Låt sjuda på svag värme i 2–3 min under omrörning. Rör i vaniljsockret.

5. Bred toscan på kakan direkt när den kommit ur ugnen. Grädda i mitten av ugnen i ytterligare 7–8 min. Låt svalna och skär i rutor. Garnera ev med blåbär.

 

Äppelrutor med kardemumma

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons