Lövbiffsbörsar med örtsmör

Lövbiffsbörsar med örtsmör
Smarriga lövbiffsbörsar som fylls med skinka och smaksatt färskost för 
att det ska gå riktigt snabbt att laga!
Annons

Lövbiffsbörsar med örtsmör
4 personer
600 g lövbiff
salt och svartpeppar
8–10 skivor lufttorkad skinka
150 g färskost med smak av rostad paprika
basilikablad
2 msk smör
Rostad potatis och grönsaker:
900 g delikatesspotatis
1 zucchini
1 röd paprika
200 g morötter
3 msk finhackade örter, t ex persilja, timjan, rosmarin eller basilika
2 msk olivolja
Tomat- och fetaostsås:
150 g fetaost
2 dl crème fraiche
8 soltorkade tomater
2 tsk flytande honung
Garnering:
timjan

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Rostad potatis och grönsaker: Tvätta potatisen. Dela eller skär stora potatisar i kvartar. Skölj och skär zucchinin i halvmånar. Kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Skala och dela eller klyfta morötterna. Blanda allt med örter och olja i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Tillaga mitt i ugnen, 25–30 minuter.
3. Tomat- och fetaostsås: Smula ner fetaosten i en skål. Vispa crème
fraichen till hård konsistens och blanda med osten. Tillsätt strimlade tomater. Vid servering: Ringla honung över såsen. Förvara såsen svalt.
4. Salta och peppra köttet. Lägg på skinka; skinkan får inte hamna utanför köttet. Bred på färskost och toppa med basilika. Vik ihop köttet som börsar. Fäst med en tandpetare. Stek köttet runt om i en stekpanna med smör.
5. Lägg köttet på potatisen och klicka på örtsmör. Servera.

Örtsmör
Hacka ½ dl basilikablad. Hacka 1 dl rucolablad. Vispa ihop 200 g rumsvarmt smör, basilika, rucola och rivet skal från 1 citron till ett luftigt smör. Forma smöret till en rulle och kyl det om du vill servera det i skivor på köttet. Du kan också servera smöret rumsvarmt och klicka det över köttet.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons