Lövbiffsgratäng med purjo, paprika och ädelostsås

Lövbiffsgratäng
Vad ska vi äta idag? Bjud på en matig gratäng som med sin smakrika gratängsås känns som en hel söndagsmiddag.
Annons
Lövbiffsgratäng
Foto: Anders Norrsell

Lövbiffsgratäng med paprika och ädelostsås

4 personer
800 g lövbiff
salt
svartpeppar
2–3 msk smör eller margarin
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
200 g färsk spenat 2 msk smör eller margarin
Gratängsås:
2 1/2 dl vatten
2 msk kalvfond
5 dl grädde
5 msk vetemjöl
3 msk dijonsenap
140 g riven Kvibille gräddädel
Garnering:
persilja
Servering:
sallad

Annons

Skär lövbiffsskivorna i ca 1 cm stora strimlor. Salta och peppra. Bryn köttet i omgångar. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och strimla purjolöken. Ansa spenaten.
Fräs purjolök, paprika och spenat blankt, se till så att all vätska från spenaten kokar bort. Blanda samman kött och grön­ saker. Fördela blandningen i en smord eldfast form.
Blanda samman ingrediens­erna till gratängsåsen och häll över gratängen. Gratinera i ugn­ ens mitt 225 grader i ca 20–25 minuter.
Servera gratängen tillsam­mans med ris eller klyftpotatis och grönsallad. Garnera med persilja och cocktailtomater.

Recept: Bitte Eson Forsberg 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons