Lyxig chokladglass i strut

Lyxig chokladglass i strut
Gör egen len chokladglass med valnötskrisp i strut. Lyxigt gott och festligt!
Annons
Chokladglasstrutar med grädde och jordgubbar
Lyxiga strutar med chokladglass och valnötskrisp. Foto: Olof Abrahamsson

Recept Lyxig chokladglass i strut

4 glassar i rån
25 min + avsvalningstid samt frystid 4 tim

Ingredienser:
1 dl mjölk
3–4 msk kakao
75 g hackad mörk choklad
397 g kondenserad, karamelliserad mjölk
3 dl vispgrädde

Annons

Nötkrisp:
1 1/2 dl strösocker
ca 1/2 dl hackade valnötter

Garnering:
vispad grädde
hyvlad mörk choklad
jordgubbar

4–5 glassrån

Gör så här:

1. Smält socker till gyllene färg, utan att röra för mycket, i en väl rengjord tjockbottnad panna. Vänd ner nötterna och häll genast upp på bakpappersklädd plåt. Låt stelna och dela till krisp.

2. Sjud mjölk och kakao under omrörning, dra från värmen, tillsätt chokladhack, rör om tills allt har smält. Rör ner den karamelliserade mjölken. Låt svalna något, vispa grädden och vänd ner den och hackat nötkrisp. Spara lite till garnering.

3. Häll i bakpappersklädd avlång, ca 1 1/2-liters, brödform. Frys i minst 4 tim. Ta ut ca 10 min före servering. Forma kulor, lägg i rån. Garnera med grädde, hyvlad choklad, nötkrisp och bär.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons