Chokladkräm med passionsfrukt och nötter

Lyxig-dessert-med-vit-choklad-och-passionsfrukt-recept
Avsluta nyårsmiddagen med en lyxig efterrätt i glas! Vit chokladkräm med passionsfrukt och kanderade nötter eller mandel passar perfekt till nyår eller någon annan festlig middag. Receptet räcker till fyra personer.
Annons
Lyxig-dessert-med-vit-choklad-och-passionsfrukt-recept
Lyxig dessert med vit choklad och passionsfrukt är en fin avslutning på nyårsmiddagen.

Lyxig dessert med vit choklad och passionsfrukt– recept

• 4 pers • 25 min + tid i kyl att stelna

Lyxig förrätt till nyår: Skaldjurssoppa med pilgrimsmusslor

Annons

400 g vit choklad
2 dl vispgrädde
8 passionsfrukter, varav 4 till garnering

Annons

Kanderade nötter
1 msk smör
3 msk strösocker
1½ dl valfria nötter eller mandlar

Fin huvudrätt till nyår: Torskrygg med hollandaise och räkor

1. Hacka chokladen och lägg i rostfri skål. Koka upp grädden och slå över. Rör tills chokladen har smält helt. Blanda ner 4 passionsfrukter och låt stelna i kyl minst 1 timme.
2. Kanderade nötter: Smält smör och socker gyllenbrunt i stekpanna på medelvärme. Häll ner nötterna, rör runt och häll upp på bakplåtspapper. Låt svalna.
3. Skeda upp chokladkrämen i glas, hacka/bryt upp de kanderade nötterna och lägg på. Toppa med mer passionsfrukt.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons