Lyxig skaldjurssoppa med pilgrimsmusslor

lyxig-skaldjurssoppa-till-nyar-recept
Skaldjurssoppa är en klassisk och lyxig förrätt till nyår. Prova vår krämiga och smakrika soppa med räkor, pilgrimsmusslor, blåmusslor, fänkål, morot och dillfrön. Soppan går att förbereda. Receptet räcker till fyra personer.
Annons
lyxig-skaldjurssoppa-till-nyar-recept
Lyxig skaldjurssoppa med pilgrimsmusslor, blåmusslor och räkor passar perfekt som förrätt till nyår.

Lyxig skaldjurssoppa till nyår – recept

• 4 pers • 1 tim

Annons

600 g räkor med skal
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten morot
1 fänkål
1 msk dillfrön
½ dl tomatpuré
1 msk smör
½ dl konjak
1 liter fiskbuljong
3 dl vispgrädde
salt och peppar

Annons

Tillbehör
8 pilgrimsmusslor
500 g blåmusslor
skalade räkor

Annons

1. Skala räkorna och låt stå kallt fram till servering. Skala och finhacka lök och vitlök, skala och ansa morot och fänkål och skär i mindre bitar.
2. Lägg räkskal och grönsaker i kastrull tillsammans med dillfrön och tomatpuré. Bryn i smör tills det är mjukt och har fin färg. Slå på konjak och låt koka in.
3. Slå på buljongen. Småkoka utan lock i ca 20 minuter.
4. Sila, tillsätt grädden och smaka av med kryddor. Så här långt kan du förbereda 2 dagar innan.
5. Vid servering: Stek pilgrimsmusslorna gyllene i en panna med smör. Fräs blåmusslorna i smör, salt och peppar i kastrull på medelhög värme. Slå på ½ dl vatten, på med lock och låt musslorna ångas klara några minuter.
6. Fördela blåmusslor, pilgrimsmusslor och räkor i tallrikarna. Garnera med dill om du vill. Häll över soppan vid bordet. Servera gärna med bröd.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons