Recept lyxiga toscarutor med choklad i långpanna
ca 28 st
225 g smör
1 dl mjölk
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Nöttosca
200 g hasselnötter
200 g smör
2 dl strösocker
½ dl vetemjöl
½ dl mjölk
3/4 dl kokos
Ev garnering
ca 150 g mörk choklad
Ugn 175°
Gör så här
1. Smält smöret. Ta från värmen och häll i mjölken. Vispa ägg och socker poröst. Blanda resten av de torra ingredienserna och rör ner det i smeten tillsammans med smör- och mjölkblandningen. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25×40 cm.
2. Grädda i nedre av ugnen 20 min.
3. Nöttosca: Hacka nötterna. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt blandningen bara precis koka upp.
4. Ta ut kakan ur ugnen. Bred på smeten.
5. Grädda på mittersta falsen ytterligare ca 20 min tills den fått fin färg. Låt svalna. Skär i rutor.
6. Ev garnering: Hacka och smält chokladen. Bred den på rutorna diagonalt. Låt stelna.
Läs också: Klassisk toscakaka