Lyxpizza med oxfilé, bearnaise och kräftstjärtar – recept

Lyxpizza med oxfilé, bearnaise och kräftstjärtar – recept
På bara en halvtimme fixar du pizza de luxe. Ta genvägen med färdigköpta bottnar. Grädda med ost och strö sedan över bitar av nystekt oxfilé, kräftstjärtar rucola och bearnaisesås. Mums!
Annons
Läackraste pizzan toppad med oxfilé, bea och kräftstjärtar.
Supersmarrigt med guldkant! Pizza med oxfilé och bea. Foto: Lisa Björner

 Oxfilépizza med bea och kräftstjärtar – recept

2 portioner
30 minuter

Ingredienser:
1 pkt surdeg till pizza a 800 g
300 g pizzasås med tomat
4 dl riven ost

Topping:
300 g oxfilé
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
150 g chilibearnaise
180 g kräftstjärtar i lag
10 g ruccola

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Kavla ut degen på två plåtar med bakplåtspapper. Bred på tomatsåsen och strö ut osten.
3. Grädda pizzorna i övre delen av ugnen ca 15 minuter per plåt.
4. Skär filén i små bitar. Bryn dem till fin färg. Salta och peppra.
5. Lägg ut filébitar och kräftstjärtar på den varma gräddade pizzan. Strö över ruccola.
6. Klicka över bearnaise.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons