Maffiga mozzarellabiffar med bacon – recept

Maffiga mozzarellabiffar med bacon – recept
Med basilika och mozzarellaost i färsbiffarna får de en ljuvlig smak av Italien. Toppa med bacon. Lika lättfixat och enkelt som supergott!
Annons
Bacontoppade färsbiffar med mozzarella. Klart på drygt en halvtimme.
Mozzarellaostfyllda färsbiffar toppade med bacon. Foto: Lisa Björner

 Mozzarellabiffar med bacon på topp – recept

4 portioner
35 minuter

Biffar:
600 g nötfärs
1 dl havregryn
1 msk potatismjöl
3/4 dl vatten
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 ägg
1 knippe (stor) basilika eller persilja
125 g mozzarellaost
3 msk smör

Annons

Garnering:
140 g bacon

Sås:
3 dl sky och vatten
2 msk kalvfond
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
1 tsk soja
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Servering:
kokt potatis
tomatsallad

Gör så här:
1. Blanda havregryn, potatismjöl och vatten. Låt det svälla i ca 10 minuter. Blanda det med färs, salt, peppar samt ägget.
2. Grovhacka basilika och mozzarella och blanda ner det i smeten. Forma 8 biffar.
3. Stek biffarna i smör till fin färg i ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
4. Strimla och stek baconet. Låt det rinna av.
5. Häll alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud såsen i 5 minuter. Häll den över biffarna och värm. Toppa biffarna med bacon.
6. Servera biffarna med kokt potatis och tomatsallad.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons