Mandelkaka med plommon

Mandelkaka med plommon
Annons
Extra gott med riven mandelmassa och plommon.
Extra gott med riven mandelmassa och plommon.

Fruktig mandelkaka

10 bitar
Tid: 20 min + 50 min i ugn

10 plommon
50 g margarin eller smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g mandelmassa

Fixa plommondessert: Plommon under mandeltäcke

Annons

1. Lägg plommonen i en kastrull med kokande vatten. Ta upp dem när skalet börjar spricka. Låt svalna, ta bort skalet och kärna ur.

2. Smält margarin i en kastrull. Tillsätt mjölk och låt blandningen svalna.

3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en skål.

4. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt fettblandning, mjölblandning och mandelmassa till äggsmeten och blanda. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 liter. Fördela plommonhalvor i sockerkakssmeten.

5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° ca 45–50 min. Kakan ska vara lite kladdig. Låt kakan vila och vänd sedan upp den på sockrad tallrik.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons