Mandelmusslor med jordgubbsmousse

Mandelmusslor med jordgubbsmousse
Var smart och servera dessa smarriga desserter direkt ur formarna.
Annons

Mandelmusslor med jordgubbsmousse
10 stycken
100 g smör
¾ dl strösocker
1 äggula
2½ dl vetemjöl
1½ dl mandelmjöl
smält smör till formarna
Jordgubbsmousse:
250 g frysta jordgubbar
1 ½ dl vatten
2 msk pressad citronsaft
1½ dl syltsocker
2½ dl vispgrädde

Annons

1. Jordgubbsmousse: Koka jordgubbar, vatten och citronsaft i en kastrull på svag värme, 30 minuter. Mixa blandningen slät. Rör ner syltsocker och koka under omrörning, 5 minuter. Låt svalna. Låt stå i kylen, minst 2 timmar.
2. Vispa rumsvarmt smör och socker fluffigt. Tillsätt äggulan och fortsätt vispa. Rör ner mjöl och mandelmjöl, blanda till en deg. Forma degen till en rulle. Plasta in rullen och låt stå i kylen, 1 timme.
3. Sätt ugnen på 200°.
4. Skär rullen i 10 bitar.
5. Pensla mandelmusselformar med smält smör.  Tryck ut varje degbit i en form. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 8 minuter. Låt svalna helt.
6. Vid servering: Vispa grädden och vänd ner i den kalla bärblandningen. Häll moussen i en spritspåse och spritsa ut mousse i formarna.

Recept: Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons