Lättbakade mandeltoppar med apelsintvist – glutenfritt

Lättbakade mandeltoppar med apelsintvist – glutenfritt
Apelsin, choklad och mandel – en triss som passar perfekt ihop smakmässigt! Lägg till kondisfint så är det en perfekt beskrivning av de ljuvliga topparna. Dessutom både superlätta och roliga att baka.
Annons
Som blommor av mandelmassa blir topparna när du spritsar.
Som blommor av mandelmassa blir topparna när du spritsar.

Chokladdoppade mandeltoppar med apelsintvist

22–24 st
Tid: ca 40 min

250 g riven mandelmassa
rivet skal av en apelsin
3 msk äggvita, motsvarar ca 1 1/2 äggvita
75–100 g mörk apelsinchoklad eller mörk choklad

Annons

1. Blanda riven mandelmassa med apelsinskal och äggvita.

Annons

2. Klicka eller tryck ut massan genom ett tyll/sprits på bakpappersklädd plåt till små kakor. Grädda i 175° i 10–12 min. Låt svalna.

3. Smält chokladen och doppa kakornas botten i chokladen, ställ dem på bakpappersklädd bricka. Låt stelna.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons