Snabbakade mandeltoppar

Snabbakade mandeltoppar
Baka galet goda och många småkakor – klart på mindre än en halvtimme. Blanda, rulla och grädda. Färdigt. Glutenfritt. Supermumsigt!
Annons
Superenkla och glutenfria mandeltoppar.

Mandeltoppar

40 –45 stycken
25 minuter

2 äggvitor
2 dl florsocker
300 g mandelmjöl
2 fint rivna bittermandlar
1/2 dl mandelspån, el hackade valfria nötter

1. Vispa äggvitorna till vitt skum, häll i florsockret efter hand under vispning. Blanda mandelmjölet med de rivna bittermandlarna.
2. Häll i mandelmjölet, blanda till en massa. Rulla kulor, lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck lätt ner mandelspån el hackade nötter som garnering. Grädda i 200° i 10–12 min.

Annons
Annons

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons