Fixa desserten i förväg – mangopannacotta

Fixa desserten i förväg – mangopannacotta
Krämigt och fräscht serverat på kul vis. Gör mangolager och vaniljlager i omgångar för den fräcka effekten. Mumsigt och enkelt!
Annons
Lättfixad pannacotta med mango och vanilj. Foto: Malte Danielsson

Mangopannacotta

543 kcal per portion
4 port
2 tim 15 min

Mangolager:
1 1/2 färsk mango
1 dl mangojuice
1 1/2 tsk gelatinpulver
1 msk flytande honung

Vaniljlager:
5 dl grädde
skalet av 1/2 citron
saften 1/4 citron
3 msk sukrin melis
1 krm vaniljpulver
3 tsk gelatinpulver

Annons

Garnering:
1/2 hackad mango
granatäpplekärnor

1. Skär mangon i bitar, lägg i en matberedare. Mixa till puré.

2. Hetta upp mangojuice i en kastrull, blanda ner gelatinpulver och honung. Rör om tills gelatinet är löst.

3. Blanda i mangopurén, fördela blandningen i 4 glas. Ställ glasen på snedden i t ex en muffinsplåt eller i skålar. Ställ in i kylen i 2 tim.

4. Vaniljlager: Koka upp grädde med citronskal och -saft. Tillsätt sukrin melis, vaniljpulver och gelatin, rör tills allt har löst sig.

5. Häll blandningen över mangolagret och ställ in i kylen ytterligare 2 tim.

6. Vid servering, garnera med hackad mango och granat äpplekärnor.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons