Jordgubbspavlova med hallon och blåbär

Marängtårta med jordgubbar recept
Underbar marängtårta toppad med generöst med vispgrädde och färska bär. Garanterat en succè!
Annons

Marängtårta med jordgubbar recept

Marängtårta med jordgubbar – recept

4–5 personer

Botten:
4 äggvitor
2 ½ dl strösocker
2 tsk röd karamellfärg
Topping:
5 dl vispgrädde
½ dl jordgubbar + ev andra bär (vi valde hallon och blåbär)
Garnering:
florsocker
citronmeliss eller mynta

Annons

1. Sätt ugnen på125°.
2. Botten: Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast skum. Tillsätt 2 dl av sockret och vispa i ca 1 minut. Tillsätt resterande mängd socker, lite i taget. Tillsätt karamellfärg och fortsätt vispa tills du har en jämn rosa smet. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita en cirkel som är ca 24 cm i diameter. Smörj cirkeln med lite olja och klicka ut smeten i cirkeln. Bred ut smeten så att det blir en liten grop i mitten. Grädda på nedersta falsen i ugnen i drygt 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen kallna i ugnen.
3. Lägg marängen på ett uppläggningsfat. Klicka på vispad grädde och toppa med jordgubbar skurna i halvor eller kvartar och ev andra bär. Sikta över florsocker och garnera med kryddgrönt.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons