Ingefärsmarinerad lax med citronsås

Marinerad lax med citronsås recept
Laxen får härlig smak av en kryddig marinad på ingefära, chili och vitlök. Servera med citronsås och couscoussallad!
Annons

Marinerad lax med citronsås recept

Marinerad lax med citronsås – recept

4 personer

600 g laxfilé med skinn
2 msk olivolja
Marinad:
1 msk paprikapulver
2 tsk färskriven ingefära
1 tsk curry
1 knivsudd chiliflingor
2 msk vitvinsvinäger
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
2 vitlöksklyftor
Couscoussallad:
2 dl couscous
10 cm gurka
1 dl hackad persilja
1 citron, rivet skal och saft
Citronsås:
1 ½ dl crème fraiche
2 tsk rivet citronskal
1 vitlöksklyfta, pressad
salt och peppar

Annons

1. Marinad: Rör ihop paprika pulver, ingefära, curry, chili, vinäger, tomatpuré, vin och pressad vitlök.
2. Skär laxen i portionsbitar och lägg dem i marinaden. Låt stå i kylen, minst 2 timmar. Stek laxen med skinnsidan ner i olja, ca 10 minuter.
3. Couscoussallad: Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen. Tärna gurkan fint. Blanda couscous, gurka, persilja, citronskal och citronsaft.
4. Citronsås: Rör ihop crème fraiche, citronskal, pressad vitlök, salt och peppar.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons