Marsipangodis med choklad

Marsipangodis med choklad recept
Baka läckrast marsipangodiset till påsk. Ljuvligt goda marsipanrutor med chokladbotten!
Annons

Marsipangodis med choklad recept

Marsipangodis med choklad – recept

Marsipanrutor
Ca 40 st
200 g sötmandel
2 dl florsocker
1–11/2 msk vatten
gul pastafärg

Chokladsmet:
175 g mörk choklad
175 g ljus choklad
75 g smör

Garnering:
50 g mandelmassa
grön och röd pastafärg

Annons

1. Skålla, skala och mixa mandeln fint. Tillsätt florsocker och mixa lite till. Droppa i vattnet under mixning och kör till en formbar massa. Färga den gul med pastafärg.
2. Chokladsmet: Smält all choklad över varmt vattenbad. Ta från värm-en och rör ner smör. Rör om tills den smält.
3. Klä en brödform, 25×11 cm, med bakplåtspapper. Häll chokladsmeten i formen och låt stelna.
4. Platta ut mandelsmeten så att den passar i formen. Lägg den ovanpå chokladen och platta till.
5. Ta upp och skär i små rutor. Den behöver vara rumstempererad för att det ska gå bra att skära.
6. Färga mandelmassan till grön och röd med pastafärg. Prova dig fram för att få den nyans du vill ha. Rulla till små kulor och garnera rutorna med dem.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons