Matig cheesecake med italienska smaker

Matig cheesecake med italienska smaker
Läcker cheesecake med tomat, mozzarella och basilikapesto som för tankarna till Italien. Använd gärna glutenfritt bröd.
Annons
Testa att göra en matig cheesecake.

Matig cheesecake med mozzarella och basilika – recept

Använd gärna glutenfritt bröd om du vill.

• 6–8 bufféport • 1 tim 30 min

Kavringbotten

50 g smör
4 skivor kavring

Fyllning

100 g mozzarella
200 g naturell färskost
2 dl gräddfil
1 dl basilikapesto
2 ägg

Garnering

ugnsrostade tomater

Annons

 

1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Mixa kavringen till smulor i en matberedare och blanda med det smälta smöret.
2. Tryck ut kavringsmulorna i en bakpappersklädd form, ca 10×20 cm, t ex en avlång brödform. Ställ åt sidan.
3. Riv mozzarella grovt och rör ihop med färskosten, gräddfilen, peston och äggen.
4. Häll fyllningen över kavringbottnen och till- laga i mitten av ugnen 40–45 minuter.
5. Låt cheesecaken svalna innan du skär upp i mind-re munsbitar.
6. Behåll den vegetarisk och garnera med de små ugnsrostade tomaterna. Eller servera med lufttorkad skinka eller skaldjur/lax och några oliver.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Sophie Håkansson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons