Matjesfrestelser – sommarens godaste starter

Matjesfrestelser med färskpotatis
Vad vore en svensk sommar utan färskpotatis och matjessill? Här varvar vi potatis, sill, ägg och rom – allt gott i fina glas!
Annons
Matjesfrestelser med färskpotatis
Dags att njuta av årets färskpotatis! Foto: Pontus Ferneman

Recept färskpotatis och matjessill i glas

4 port

500 g färskpotatis
200 g matjessill
2 kokta ägg
2 dl gräddfil
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad dill
50 g stenbitsrom el annan röd rom

Gör så här

1. Skrubba potatisen och koka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.

Annons

2. Tärna potatisen, fördela i 4 glas. Tärna sillen och lägg på potatisen.

3. Skala och dela äggen i gulor och vitor, hacka de kokta vitorna för sig och gulorna för sig. Fördela i glasen.

4. Lägg på en klick gräddfil, strö över gräslök och dill. Toppa med röd rom.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons