Matredaktörens bästa Valborgsmeny: Sparris, kyckling och jordgubbar

Matredaktörens bästa Valborgsmeny: Sparris, kyckling och jordgubbar
Fira in våren med frasig sparrispaj, baconlindad kyckling och snabblagade jordgubbspetitchouer. Inspireras av vår matredaktörs meny som är både lättlagad och läcker.
Annons

Varje vecka presenterar Året Runts matredaktör Daniela Gossell, ny, lättlagad, läcker och inspirerande mat för alla våra läsare i tidningen. Här har hon satt samman en specialmeny för alla som behöver inspiration till en god middag på Valborgsmässoafton.

Förrätt:
Smördegspaj med krasse

Tillaga en spröd och god smördegspaj fylld med sparris och spenat. Pajen kan ätas både var och kall.

Annons
sparrispaj
Gott med spröd smördegspaj med sparris, parmesanost och klippt krasse.

Huvudrätt:
Kycklingpanna med bacontopping

En god kycklingpanna med en krämig sås av ädelost och grädde. Strö över knaperstekt bacon vid servering.

kyckling
Kycklingpanna med ädelost och bacontopp.

Dessert:
Snabba jordgubbsbakelser

Ge en försmak av sommaren med dessa näpna petitchoux-bakelser med jordgubbar. Snabbt gjorda med mix!

Fluffig deg, krämig grädde och söta jordgubbar.

Vill du få fler läckra recept – direkt till din mejl?

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons