Mazarinäppelkaka i långpanna recept

Mazarinäppelkaka
Riktig god och saftig mazarinkaka med äppelfyllning, bakad i långpanna.
Annons
Mazarinäppelkaka
Lättbakad mazarinäppelkaka som räcker till många! Foto: Anders Norrsell

Recept mazarinäppelkaka i långpanna

ca 10 bitar

200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
11/2 dl strösocker
2 ägg
11/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 äpplen

Garnering
florsocker

Ugn 175°

 

Så gör du mazarinäppelkaka i långpanna

Annons

1. Riv mandelmassan. Rör mandelmassa, smör och strösocker till en mjuk kräm, gärna med elvisp.

2. Vispa eller rör ner ett ägg i taget.

3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i blandningen. Rör om med en slev. Klicka ut smeten i en smord eller bakpappersklädd långpanna, ca 22×35 cm.

4. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor. Stick ner skivorna från två av äpplena i smeten, tätt efter varandra. Fördela det sista äpplets skivor ovanpå kakan.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min, känn med sticka. Täck med folie om du tycker att kakan får för mycket färg. Vid servering, garnera med siktat florsocker.

Tips! Om du vill göra äppelkakan i rund form istället behöver du en tvålitersform.

 

Läs också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons