Saftig mazarinkaka

Saftig mazarinkaka
Annons
Mazarinkaka med enkel glasyr.
Mazarinkaka med enkel glasyr.

Mazarinkaka

Tid: 1 tim och 20 min

175 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
2 ägg
50 g skållad, skalad mandel
3–4 bittermandlar
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl filmjölk

Glasyr:
2 dl florsocker
1 1/2–2 msk vatten

Annons

Garnering:
1 pionblomma (endast för garnering, ej ätbar!)

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Mal mandeln tillsammans med bittermandeln och tillsätt. Blanda mjöl med bakpulver och sikta ner under omrörning. Rör sist ner filmjölken.

2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Grädda i 175°, 50–60 min. Låt svalna något och stjälp upp den!

3. Rör florsocker och vatten tills det blir glansigt och lagom tjockt. Bred glasyren på kakan och garnera.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons