Mazarinrutor med saffran

Mazarinrutor med saffran
Oemoståndliga mazarinrutor som du enkelt bakar i långpanna. Toppa med läcker hallonglasyr!
Annons

 

Mazarinrutor med saffran

42 stycken
600 g smör
7 dl strösocker
1 g saffran, 2 kuvert
1 msk kokande vatten
6 ägg
ca 2 krm bittermandelolja
400 g mandelmassa
12 dl vetemjöl
2 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
5 dl mjölk

Annons

Glasyr:
8 dl florsocker
3/4 dl vatten
ca 1 dl hallonsylt, gärna på flaska

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rör rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp.
3. Blanda saffranet med det kokande vattnet, och rör ner i smöret. Vispa i ett ägg i taget. Tillsätt bittermandelolja och riven mandelmassa.
4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen, ca 30 minuter. Låt svalna.
5. Glasyr: Rör samman florsocker och vatten, och bred försiktigt glasyren över kakan. Spritsa ränder med sylten och dra med en tandpetare genom sylten så det blir mönster på kakan. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor.

Annons

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons