Mesta möjliga mysmat – ostgratinerad tacotårta – recept

Mesta möjliga mysmat – ostgratinerad tacotårta – recept
Ny favorit! På mindre än en halvtimme fixar du den supergoda tacotårtan med färsfyllning. Toppa med avokado och picklad rödlök, servera med hemgjord vitlökssås.
Annons
Den picklade rödlöken ger tacotråtan det lilla extra.
Lager på lager med smarrig färsfyllning, tortillbröd och ost på topp. Foto: Lisa Björner

Ostgratinerad tacotårta – recept

4 portioner
25 minuter

Ingredienser
600 g nötfärs
1 hackad gul lök
1 msk smör
1 påse tacokryddor
1/2 dl vatten
2 msk tomatpuré
400 g majskorn
1 tärnad röd paprika
1 tärnad grön paprika
6 mjuka tortillabröd (ca 18 cm)
1 burk chunky salsa, 350 g
200 g riven ost

Annons

Picklad rödlök
1 rödlök
1 msk ättikssprit 12%
2 msk strösocker
3 msk vatten

Garnering
100 g avokado i bitar
färsk koriander
picklad rödlök
Vitlökssås
3 dl gräddfil
2 pressade vitlöksklyftor
1 krm salt

Servering
sallad

Gör så här
1. Picklad rödlök – för dig som vill lägga i själv: Skala och skiva löken tunt. Blanda ättikssprit, socker och vatten. Lägg rödlöken i lagen och låt den ligga minst 20 minuter.
2. Sätt ugnen på 200°. Stek färs och lök, tillsätt kryddor, vatten och tomatpuré. Blanda och koka upp. Rör ner majskorn och paprikabitar.
3. Lägg bakpapper på en plåt, varva bröden med ett lager färs, salsa och ost mellan varje. Avsluta med lite köttfärsröra och riven ost överst. Grädda ca 15 min.
4. Blanda vitlökssåsen.
5. Garnera tårtan med avokado, koriander och picklad rödlök (kan köpas färdig). Servera med sås och sallad.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons