Desserter i miniformat till påsk!

Mini-desserter till påsk recept
Bjud på ett läckert dessertbord till påsk! Ljuvliga efterrätter i miniformat med vårfräscha smaker får du här.
Annons

Mini-desserter till påsk recept

Mini-desserter till påsk – recept

Minipåskbakelse med physalis

8 personer
3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl vatten

Garnering:
1 dl vispgrädde
8 physalisbär

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Vispa samman ägg och strösocker.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt vattnet.
4. Vik upp kanterna på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30×40 cm. Häll i smeten och grädda i ugnen, 5 minuter.
5. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper och ta bort gräddningspapperet. Låt kallna under en långpanna.
6. Tryck med ett glas ut rundlar, ca 5 cm i diameter. Spritsa vispad grädde på varje och toppa med ett bär.

Minipavlova med påskägg

8 personer
3 äggvitor, rumstempererade
3 dl strösocker
1 tsk saft av citron
1 msk majsstärkelse

Annons

Annons

Garnering:
1 dl vispgrädde
8 påskägg, t ex chokladägg

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret, lite i taget, och citronsaften. Vispa tills smeten är glansig. Tillsätt majsstärkelse.
3. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut bottnar, ca 7 cm i diameter, och några varv till en kant runt om.
4. Grädda i ugnen, 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 100° och grädda i ytterligare 30 minuter. Låt marängerna svalna på galler.
5. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den på marängerna. Lägg ett litet ägg på varje.

Pannacotta med lemon curd och maräng

8 personer
2 gelatinblad
2 ½ dl vispgrädde
½ dl strösocker

Annons

Garnering:
1 dl lemon curd
8 små maränger

1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten, 5 minuter.
2. Koka upp vispgrädde och strösocker. Krama ur gelatinbladen och rör ut dem i den kokande grädden. Låt svalna.
3. Fördela pannacottan i 8 små glas och låt stelna i kylen, minst 1 timme. Lägg på en klick lemon curd och toppa med en maräng vid servering.

Enkel chokladmousse

8 personer
Hacka och smält 100 g mörk choklad över varmt vattenbad. Vispa 2 dl vispgrädde och vänd ner chokladen i grädden. Tillsätt 1 äggula och vänd om väl. Fördela moussen i 8 små skålar. Spritsa gärna någon en liten topp av moussen ovanpå. Låt stå i kylen, 1 timme. Fördela ½ dl minimarshmallows och 16 stycken polly på moussen vid servering.

Vit chokladmousse med hallon

8 personer
1 dl vispgrädde
1 vaniljstång
200 g ricotta
2 msk strösocker
100 g vit choklad

Garnering:
1 dl hallon

1. Vispa grädden.
2. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda med ricotta och socker. Vänd ner det i den vispade grädden.
3. Finhacka och smält chokladen över varmt vattenbad. Låt svalna något och vänd ner i färskoströran.
4. Fördela i 8 små skålar eller glas och låt stå kallt, minst 3 timmar. Toppa med hallon vid servering.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons