Minimuffins med äpple och kanel

Minimuffins med äpple och kanel
Klassiska smaker funkar alltid, precis som i dessa söta minimuffins med äpple och kanel.
Annons

Minimuffins med äpple och kanel

Ca 12 stycken
125 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl standardmjölk
2 små äpplen
1 msk strösocker
2 tsk kanel
Färskostglasyr:
150 g rumsvarmt smör
200 g färskost
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl florsocker
Garnering:
siktad kanel

Annons

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör mellan varje. Blanda samman mjöl och bakpulver och sikta ner blandningen i smeten. Rör ner mjölken.
3. Kärna ur äpplena och skär dem i små tärningar. Blanda med socker och kanel.
4. Placera muffinsformar på en plåt eller gärna i ett muffinsbleck. Fördela smeten i formarna, fyll dem till ca 3/4. Fördela äppeltärningarna i formarna. Strö över lite socker. Grädda strax under ugnens mitt i ca 16–18 minuter, känn med sticka. Låt svalna.
5. Frosting: Vispa ihop smör och färskost fluffigt. Tillsätt vaniljsocker och florsocker. Spritsa frostingen på muffinsen, vi använde ett slätt tyll. Sikta över lite mald kanel.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons