Minipajer med gravad lax – recept

Minipajer med  gravad lax – recept
Bjudgoda munsbitar – perfekt som både förrätt och till buffé! Fixa minipajer med krämig fyllning med lite senapssmak. Toppa med gravad lax.
Annons
Bjud minipajerna med lite gravlaxsås. Foto: Olof Abrahamsson

Minipajer med gravad lax – recept

20 minipajer
1 timme
Storleken på formarna är samma som till mandelmusslor.

Pajskal
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1–2 msk kallt vatten

Fyllning
3 små ägg
1 1/2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
1 litet knippe hackad dill

Annons

Servering
180 g gravad lax
1 1/2 dl gravlaxsås
dill

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda snabbt samman degen. Forma en rulle och dela i bitar. Tumma ut degen i formarna, nagga och sätt in dem i kyl ca 30 minuter.
2. Förgrädda pajskalet 5–7 minuter.
3. Vispa samman fyllningen, vänd ner hackad dill (spara till garnering) och häll i formarna. Grädda i 200°, ca 20–25 minuter tills de stannat och har fått fin färg.
4. Ta ut dem och garnera med små skivor gravad lax. Servera med gravlaxsås. Toppa med dillvippor.

Laga också: Laxpaj med spenat

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons