Minipajer med ost och skinka

Minipajer med ost och skinka
Små och supergoda pajer med ost och skinka! Perfekt för utflykten, till snabblunchen eller som ett lite matigare mellanmål.
Annons

minipajer med ost och skinka recept

Följ receptet på supergoda minipajer med ost och skinka och trolla fram de här små godbitarna!

4 pers ● 50 min

1 sats pajdeg
75 g rökt skinka
2 ägg
2 dl grädde
2 dl riven lagrad grevé
100 g champinjoner
½ gul lök
1 msk rapsolja till
stekning
salt
peppar

Annons

Servering
sallad

Dessutom behövs
8–10 små pajformar, 4–5 cm i diameter

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Klä smorda små pajformar, ca 4–5 cm i diameter, med pajdegen och ställ in i frysen.
3. Skär den rökta skinkan i små tärningar och blanda sedan ihop med ägg, grädde och riven ost i en bunke.
4. Skär sedan champinjonerna i mindre bitar och hacka löken. Fräs svamp och lök tillsammans i lite olja i en stekpanna tills de mjuknar. Krydda med lite salt och peppar. Blanda ner svampfräset i ägg-smeten.
5. Ta ut pajformarna ur frysen och fyll dem med smeten. Baka i ugnen tills de får en fin färg, 20–25 minuter.
6. Låt minipajerna svalna något och servera sedan med en enkel sallad.

Av Jan-Erik Hagbohm 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons