Läckra bakelser med maräng och spännande dumlefluff

Läckra bakelser med maräng och spännande dumlefluff
Härligt dumlefluff gör marängbakelsen till något extra. Lätt att göra men tänk på att dumlesmeten måste vila i kyl över natten innan den fluffas med visp.
Annons
Överraska med marängbakelser toppade med dumle.

Minipavlova med dumlefluff

6 st
Tid: 1 tim och 30 min

Marängbottnar:
2 äggvitor
1 1/4 dl strösocker
1/2 msk majsstärkelse
1 tsk pressad citron

Dumlefluff:
200 g dumlekolor
3 dl vispgrädde

Garnering:
malteser eller liknande
chokladsås att ringla över

Annons

1. Börja med dumlefluffet. Dela kolorna i mindre bitar. Värm grädden i en kastrull, den ska inte koka. Tillsätt kolorna i grädden och rör så att de smälter. Ställ kallt över natten.

2. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa lite till. Rör ner majsstärkelse och pressad citron. Gör 6 rundlar av smeten på en bakpappersklädd plåt.

3. Grädda mitt i ugnen i 125° , 1 tim. Stäng av värmen och låt bottnarna kallna i ugnen.

4. Vispa dumlefluffet med en elvisp så att det blir som vispad grädde. Fördela fluffet på bottnarna och garnera med malteser och chokladsås.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons