Mjölkchokladmousse med kolasås

Mjölkchokladmousse med kolasås
Bjud på en festlig och ljuvligt god chokladmousse med kolasås och passionsfrukt!
Annons

Chokladmousse med kolasås

4–6 personer

Kolasås:
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
3 dl vispgrädde
4 tsk siktad kakao
Mousse:
200 g mjölkchoklad, gärna Marabou
3 dl vispgrädde
3 äggulor
Garnering:
2 dl vispgrädde
2–3 passionsfrukter
silverkulor (kan uteslutas)

Annons

1. Kolasås: Blanda socker, sirap, grädde och kakao i en kastrull och koka sakta, ca 20 minuter. Använd sockertermometer, smeten är klar vid 115°. Häll upp kolan i portionsskålar eller glas. Låt stelna i kylen, ca 3 timmar.
2. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Vispa grädden hårt. Rör ner äggulorna i grädden. Rör ner chokladen. Låt moussen stelna i kylen, ca 1 timme.
3. Klicka ut moussen ovanpå kolasmeten i glasen. Garnera med spritsad grädde, passionsfrukt och ev silverkulor.

Annons

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons