Lättbakad mjuk apelsinkaka med choklad

Lättbakad mjuk apelsinkaka med choklad
Fin apelsinston och en chokladgömma i mitten. Den här lättbakade kakan har en smakbrytning som gör den mumsigt god. Vill du lägga till det lilla extra – toppa med glasyr.
Annons
Härlig smakkombo – mjuk kspelsinaka med choklad.

Mjuk apelsinkaka med choklad

10 skivor
1 tim 20 min

150 g mjukt smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl apelsinjuicekoncentrat
100 g mörk choklad

Garnering:
mörk choklad
1–1  1/2 dl florsocker
1–2 msk apelsinjuice, koncentrat

Annons
Annons

1. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner omväxlande med apelsinjuicekoncentratet.
2. Hacka chokladen grovt. Häll smeten i en smord, bröad avlång form varvat med hälften av chokladen.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 50 min. Prova med sticka. Låt kallna.
4. Smält resterande choklad och rör samman glasyren. Vid servering ringlas choklad- och apelsinglasyr över kakan.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons