Mjuk mandelkaka med saffran

Mjuk mandelkaka
Annons

Mjuk mandelkaka

10–12 bitar
200 g smör
1 kuvert (0,5 g saffran)
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g hackad mandel

Kristyr
½ äggvita
ca 2 dl florsocker
1–2 krm pressad citronsaft
Ugn 200°

Annons

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull. Blanda i saffran. Låt svalna lite. Rör i socker och ägg.

2. Blanda mjöl, bakpulver och mandel. Rör ner det i smeten.

3. Häll smeten i en smord och bröad hjärtform eller i rund form med diam 22–24 cm. Om du bakar kakan i rund form så korta gräddningstiden något.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 min. Låt svalna.

5. Kristyr: Rör ihop äggvita, florsocker och citron. Häll kristyren i en spritspåse med liten tyll. Spritsa kristyren på hjärtat.

 

Läs mer

 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons